söndag 26 oktober 2014

All in

All in – när livet är allt eller inget

Först och främst ska jag erbjuda och rekommendera er alla att läsa den här boken för att det kan ha stort inflytande på vårt liv på olika sätt och Jag är mycket imponerad av den här boken.
Boken handlar om en tonårsflicka som heter Emma och hon kunde vinna guld på ett Europamästerskap. Hon kunde ha många framgångar och det har orsakat att hon blev stolt över sig själv.
Emma hade en oförklarlig rädsla för att människor ska bedöma henne. Det betyder att du måste leva på någon sätt som andra vill utan på tänka hur jag vill leva själv.
Boken vill påverka att hur viktiga det är att vi bryr oss om varandra och att kunna vissa det på någon sätt. Det finns en berättelse i boken om hur hennes vän kunde hjälpa henne så att hon inte tog livet av sig själv.
Även om Emma har åstadkommit många framgångar så var hon inte nöjd med sitt liv.  Boken påpekade att det kulminerade med ätstörningar, för henne plus alkoholism och självmordstankar.
Men till slutet kunde hon vända det svärta livet till ljus. Jag tror att hon var väldigt stark för att hon kunde betvinga sina problem och missbruk med sin ansträngning.
Vi måste alltid tänka på balanser och lagom beteende i vårt liv och hos andra folken.  Vi måste respekter privat liv som andra har.
Man kan vara rädd att den ena dagen är du omtyckt och den andra dagen pratar alla illa om dig. Vi har alla positiv och negativ inflytande på varandra. Vi måste alltid vara positiva och vara användbara för andra, lagom är bäst.

Med vänlig hälsning
Saba

lördag 4 oktober 2014

Lycka och föräldraskap

Hur ska man bli lycklig?
Jag har åsikten att lycklig blir man inte, det väljer man att vara .
Man bör njuta av tiden här och nu.
Om man väntar på att man i framtiden kommer att bli lycklig, kommer man aldrig  att njuta av livet man lever idag.
Jag läste en mening i All in och jag brukar utgå  ifrån sinnesrobönen .
"Ge mig innerst att acceptera det jag  inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden. "
Det betyder att  jag måste acceptera den jag är med de fortsättningarna jag har eller  om jag kan inte ändra nånting i mitt live måste  jag accepterar det  .
Jag försöker